Prev page Next page Back to Blog
Keratosis pilaris? Rich Body Cream har bevisad effekt i kliniska studier

Keratosis pilaris, även ofta kallad "kycklinghud", är ett vanligt hudtillstånd som kännetecknas av fläckar med knottrig och ofta lite grövre hud orsakad av döda hudceller som täpper till hårsäckarna. Dessa små knottror uppträder vanligtvis på överarmarna, låren, kinderna eller skinkorna. Tillståndet är inte smittsamt och orsakar vanligtvis inte obehag eller klåda men när sommaren närmar sig, och man visar mer bar hud, är det många som letar efter sätt att lindra detta tillstånd för att få en slätare och mjukare hud.

Symptom och orsaker

Det mest framträdande symptomet på keratosis pilaris är uppkomsten av synliga små grova knottror som liknar gåshud eller kycklinghud. Dessa knottror kan dyka upp var som helst på huden där det finns hårsäckar, men inte på fotsulorna eller handflatorna. Vanliga områden där tillståndet kan uppstå är på överarmarna och låren, skinkorna eller kinder. Ytterligare symptom kan inkludera:

  • Torr, grov hud: Huden runt knottrorna kan kännas torr och grov, och ibland kan det uppstå rodnad.
  • Klåda: Vissa personer kan uppleva klåda eller irritation på de drabbade områdena, särskilt om huden är väldigt torr.
  • Säsongsförändringar: Symtomen kan bli värre under vintern när luftfuktigheten är låg, vilket gör huden torrare, och många upplever förbättringar under sommaren när luftfuktigheten är högre och huden exponeras för sol.

Keratosis pilaris beror på en ansamling av keratin, ett hårprotein som finns i våra porer. Detta blockerar hårsäckarna och bildar små knottror. Även om den exakta orsaken till keratinansamling är okänd, är det kopplat till tillstånd som atopisk dermatit och genetiska faktorer.

Bild från Skinomes studie.

Treatment options

Även om det inte finns något botemedel mot keratosis pilaris, finns det idag flera metoder som kan hjälpa till att behandla tillståndet eller förhindra att det förvärras. Tillståndet förbättras även ofta naturligt vid 30 års ålder. Återfuktande behandlingar kan lindra kliande, torr hud och förbättra dess utseende. Vanliga ingredienser som karbamid (urea) och mjölksyra hjälper till att avlägsna döda hudceller och mjuka upp huden.

Rich Body Cream testad i kliniska studier med lovande resultat

Vår kliniska studie på 35 individer med självdiagnostiserad keratosis pilaris visade betydande förbättringar efter att ha använt Skinome Rich Body Cream i tre veckor, där många deltagare noterade slätare hud och signifikant mindre knottror.

En extern forskningsstudie på 30 kvinnor med keratosis pilaris som använde Skinome Rich Body Cream i åtta veckor visade en genomsnittlig förbättring av hudens släthet och minskning av knottrorna med 30%.

Bild från Skinomes studie med Ita test laboratorium.

Nyckelingredienser i Skinome Rich Body Cream

  • Prebiotiskt alpha-glucan oligosackarid: Prebiotika som återfuktar och stärker hudens mikrobiom.
  • Karbamid/Urea: Återfuktar och förstärker hudens barriärfunktion.
  • Squalane: Efterliknar hudens naturliga fetter, squalen, och ger mjukgörande effekter samt förbättrar hudens elasticitet och barriärfunktion.
  • Zink: Denna mineral spelar en viktig roll i hudens naturliga funktion och cellulära processer, hjälper till att minska irritation.
  • Niacinamid: Vitamin B3 somstärker hudens barriärfunktion.
  • Ceramide NP: En hudidentisk lipid som hjälper till att återuppbygga hudens struktur och förstärka dess barriär.

Slutsats

Keratosis pilaris, även om det är medicinskt ofarligt, kan vara kosmetiskt besvärande. Skinome Rich Body Cream, med sin unika blandning av effektiva ingredienser, erbjuder ett lovande behandlingsalternativ för dem som vill förbättra hudens utseende och textur. Både våra interna och externa studier lyfter fram dess effektivitet och ger hopp om en slätare och friskare hud. När du förbereder dig för sommarsäsongen kan behandling av keratosis pilaris hjälpa dig att känna dig mer självsäker och bekväm i din hud.

Färsk hudvåd

Rich Body Cream

Rich Body Cream är en mjukgörande och intensivt återfuktande kräm för kroppen avsedd att vårda och stärka torr och känslig hud. Formulan innehåller ämnen som bygger upp och stärker hudbarriären och som stöttar hudens mikrobiom, för en hälsosam hud i balans. En hög halt av den hudegna lipiden squalane verkar mjukgörande och förbättrar hudens barriär. De naturliga fuktbindarna PCA och karbamid ger tillsammans med zink, niacinamid och glycerol en intensivt återfuktande verkan. Kliniskt testad på Keratosis Pilaris med goda resultat. Dermatologiskt testad på känslig hud.

SHOP NOW